loader
bg-category
Ubuntu Linux'ta İlişkili Ev Dizini İle Birlikte Bir Kullanıcıyı Tamamen Silme

Arkadaşlarınla ​​Paylaş

Yazarın Makaleleri: Kenneth Douglas

Ubuntu'da bir kullanıcı oluşturduğunuzda, sistemin / home bölümünde ilgili dizin oluşturulur. Bir kullanıcıyı her kaldırdığınızda, sistem, her bir konumdaki girişleri siler. Linux Dağıtımları, kullanıcı silindiğinde kullanıcının giriş dizinini kaldırmaz. Bir kullanıcının giriş dizini ile birlikte nasıl kaldırılacağını size rehberlik edeyim.

Yukarıdaki ifadeyi doğrulamak için S'ye gitystem> Yönetim> Kullanıcı ve Grup seçeneği. Burada görüntülenen diyalog kutusu.

Yeni Kullanıcılar Kullanıcı ekle düğmesinden oluşturulabilir ve bir kullanıcı Silme düğmesinden silinebilir. Burada kullanıcı sildiğinizde görüntülenen mesaj, kullanıcının / home dizininin kaldırılmayacağını belirtir.

Artık bir kullanıcıyı ev dizini ile birlikte kaldırmak için terminali açın ve kullanıcıyı tamamen silmek için aşağıdaki komutu çalıştırın.

sudo deluser –remove-home kullanıcı adı

“kullanıcı adı”, silmek istediğiniz kullanıcının adıyla değiştirilmelidir. Bir örnek olarak, kullanıcıyı silmek için aunkomutu şu şekilde çalıştırın:

sudo deluser –remove-home aun

Bu kadar. Keyfini çıkarın!

Arkadaşlarınla ​​Paylaş

Si̇zi̇n Yorumlar